شب زواره

 

شب زواره و معرفی مسجد پامنار آن شهر در شبی که مجله بخارا با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می کند معرفی می شود .
در شب زواره سخنرانان : فریبا سعیدی انارکی ، محمد علی عظیمیان ، فتح الله نیازی ، محمد یاری واحمد محیط طبا طبا یی درباره این شهر تاریخی و مسجد پامنار بحث خواهند کرد و فیلم مستندی به نمایش در خواهد امد . این مراسم در ساعت پنج بعد از ظهر شنبه سی ام شهریور ۱۳۹۸ در تالار فردوسی خانه اندیشمندان برگزار می شود .
زواره از شهر های کهن ایران است که پیشینه آن به قبل از اسلام باز میگردد و می توان گفت که از بقایای هفت شهر لیلاز می‌باشد. نام آن از نام برادر رستم، زواره،گرفته شده‌است. در آن بناهای تاریخی همچون منار در مسجد امام حسن مجتبی (مسجد پامنار)، قلعهٔ سنگ بست و مسجد جامع چهار ایوانی (قدیمی‌ترین مسجد چهار ایوانی کشور با بیش از۷۰۰ سال قدمت) وجود دارد. بخش مرکزی زواره ساختاری گلی دارد و دارای معماری ایرانی اصیل است در کنار امامزاده یحیی زواره هنر معماری چون: بازار، حسینه‌های سرپوشیده و سرباز بزرگ، مدرسه علمیه، آب انبار (زورخانه)، مسجد کُرسی، حمام و با اندک قدمی فراتر از آن بازارچه، مسجد جامع، حسینیه‌های سرباز و سرپوشیده کوچک و بزرگ و بنای تاریخی عمارت هشت بهشت و بقعه سید بهاءالدین حیدر، خانه‌های چهار صفه‌ای، مسجد نیکویه، یخچال، برج و باروهای به یادگار مانده از دوران گذشته به چشم می‌خورد.
وجود نخستین مسجد چهار ایوانی ایران در زواره که بنا به کتیبه‌هایش در دوره سلجوقیان ساخته شده، نشان می‌دهد در قرون بعد از ظهور اسلام، منطقه‌ای پراهمیت بوده‌است. از مشاهیر این شهر می‌توان به سیدحسن مدرس اشاره نمود.

خانه اندیشمندان علوم انسانی . خیابان نجات اللهی . چهارراه ورشو . تالار فردوسی