سومین دوره جایزه روزنامه نگاری دکتر مهدی سمسار «امید»/ مهسا اطمینانی
مژگان جمشيدى برنده سومين دوره شد
سومين دوره جايزه مطبوعاتى «اميد» يادبود دكتر مهدى سمسار عصر ديروز با حضور خانواده وى و جمعى از روزنامهنگاران در منزل دكتر سمسار برگزار شد. در اين مراسم هادى حيدرى – كاريكاتوريست – از جانب بانيان جايزه دكتر سمسار گفت: جايزه «اميد» به نسل جوان روزنامهنگار اين اميد را مىدهد كه هنوز كسانى هستند كه به آينده آنها چشم دوختهاند. وى همچنين پيام شيرين سمسار – فرزند دكتر مهدى سمسار – را خواند و گفت: اين اميد است كه مىتواند شمعهاى خاموش شده صلح، دوستى، ايمان و معنويت را روشن نگه دارد. پدرم به ايمان و اعتقاد به راه خود – حقيقتجويى – به زندگى ادامه داد و به ديگران راه مبارزه با كجانديشى را نشان مىداد. به همين دليل بود كه او در زمانى كه حس شكست ناشى از كودتاى 28 مرداد 32 جامعه را فراگرفته بود كتاب چه بايد كرد؟ تولستوى را منتشر كرد. در بخش ديگرى از اين پيام با اشاره به نحوه نامگذارى جايزه و علاقه دكتر سمسار به روزنامهنگارى آمده بود: آرزو دارم جايزه اميد بتواند وسيلهاى باشد كه روزنامهنگاران جوان شمع اميد را در دل زنده نگه دارند.
در ادامه مراسم، گيتى الهى – همسر دكتر سمسار – شرح و گزارشى از جايزه ارائه داد و سپس احسان نراقى – جامعه شناس، مترجم و روزنامهنگار – آثار مكتوب آن مرحوم از قبيل پيكاسو، لنين، راسپوتين و… را برشمرد و درباره آنها توضيحاتى ارائه داد.
نراقى خاطرنشان كرد: سمسار مثل يك فرهنگستان براى ما كار كرده است و حسن انتخاب او در ترجمه كتاب اين مسئله را بيشتر نشان مىدهد.
سپس نوبت به معرفى برنده سومين جايزه و اهداى آن رسيد كه اين بخش از مراسم با حضور دكتر كاظم معتمدنژاد – روزنامهنگار با سابقه – انجام شد. جايزه اين دوره به خاطر آگاهىرسانى در زمينه محيط زيست و بحرانهاى ناشى از آن و تلاش در جهت رفع آسيبهاى آن از جامعه امروز و نسلهاى آينده به «مژگان جمشيدى» خبرنگار روزنامههاى اعتماد، كارگزاران و همشهرى و.. در حوزه محيط زيست تعلق گرفت.
مژگان جمشيدى بعد از دريافت جايزهاش گفت: خوشحالم كه در جو سياستزده مطبوعات اين جايزه بيش از شخص من به جامعه حمايتكننده از محيط زيست تعلق گرفت. اميدوارم همان طور كه اين جايزه مشوق من است، بتواند كسانى را هم به سمت موضوعات زيست محيطى در عرصه روزنامهنگارى سوق دهد.
وى تصريح كرد: تعداد روزنامهنگاران اين حوزه شايد به تعداد انگشتان يك دست هم نرسد. اميدوارم روزى برسد كه من هم رقباى زيادى داشته باشم. فراموش نكنيم كه كشورهايى كوچك مثل كويت يا امارات دستكم 20 روزنامهنگار در عرصه محيط زيست دارند.
اين روزنامهنگار گفت: 83 درصد خاك مملكت ما جزو اراضى ملى است و طبيعى است كه خيلىها به دنبال سوءاستفاده از آن هستند. متأسفانه حتى مديران رده بالاى كشور هم اهميتى چندان به طبيعت و محيط زيست نمىدهند و گاه توسعه پروژهها را مهمتر از آن مىپندارند. متأسفانه بعضاً سازمان حفاظت از محيط زيست هم ما روزنامهنگراان را خارى در چشم خود مىداند. جمشيدى همچنين از روزنامهنگاران سابق و باسابقه اين عرصه تقدير و تشكر كرد.
در بخش ديگرى از مراسم، ناصر كرمى – دبير گروه شهرى روزنامه همشهرى – با اشاره به بحث محيط زيست و رسالت اجتماعى در اين عرصه و نيز تلاشها و پيگيرىهاى مژگان جمشيدى در اين راه گفت: ما از نظر فرسايش خاك دومين كشور دنيا هستيم. از سوى ديگر پيشبينى مىشود تا ده سال آينده كشورهاى توليدكننده غذا از ديگران سبقت بلندى بگيرند، در حالى كه ما به لحاظ خاك و جنگل با كاهش و فرسايش روبروييم. اين روزنامهنگار آمارهايى را هم درباره از ميان رفتن حيات وحش در ايران، مرگ ومير بر اثر آلودگى هوا و استاندارد نبودن خودروهاى ايرانى و… ارائه كرد.
جايزه مطبوعاتى اميد از سال 1385 در راستاى علايق فرهنگى مطبوعاتى زنده ياد دكتر مهدى سمسار با تلاش خانواده او به يكى از فعالان حوزه مطبوعات تعلق مىگيرد.
در اولين دوره، اين جايزه به مسيح على نژاد رسيد و در دوره دوم، آروين، موفق به دريافت آن شد و هادى حيدرى مورد تقدير قرار گرفت.