شب مجید مخدوم فرخنده
به پاسداشت یک عمر تلاش و فعالیت علمی و تخصصی در زمینه طبیعت و محیطزیست ایران، هفتصد و هشتاد و یکمین شب از شبهای مجله بخارا با همکاری فصلنامه صنوبر و خانه اندیشمندان علوم انسانی به تجلیل از استاد مجید مخدوم فرخنده اختصاص یافته است. در این نشست که در ساعت پنج بعد از ظهر یکشنبه بیستم آبانماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد، محمود زبیری، حسین بحرینی، نغمه مبرقعی دینان، عبدالرسول سلمان ماهینی،
مانیا شفاهی و علی دهباشی سخنرانی خواهند کرد.
استاد مجید مخدوم فرخنده متولد ۱۳۲۴ در شهر رشت است. وی کارشناسی ارشد خود را در سال ۱۳۵۶ در رشته آمایش سرزمین از دانشگاه ملی استرالیا و دکترا را در رشته ارزیابی اثرات محیطزیستی و تعیین ظرفیت برد از دانشگاه مککوآری سیدنی در سال ۱۳۵۹ دریافت کرده است. از همان سال در دانشگاه تهران به عنوان استادیار مشغول به کار شد. اولین کتاب محیطزیستی در ایران به نام «زیستن در محیطزیست» را ترجمه کرد که تاکنون ۱۴ بار تجدید چاپ شده است. استاد مجید مخدوم فرخنده بنیانگذار علم ارزیابی اثرات توسعه محیطزیستی در ایران است و اولین پروژه در این زمینه توسط وی انجام شده است. او با نگارش کتاب «شالوده آمایش سرزمین» در آمایش نوین کشور تحول ایجاد کرد. این کتاب کماکان به عنوان یک مرجع معتبر توسط متخصصان استفاده میشود و تا کنون ۱۵ بار تجدید چاپ شده است. دکتر مخدوم برای اولین بار در کشور تلفیق آمایش سرزمین با دانش GIS را پایهگذاری نمود. ایشان ۱۲ کتاب به زبانهای فارسی و انگلیسی تألیف و ترجمه و قریب به ۲۰۰ مقاله علمی پژوهشی به زبانهای انگلیسی و فارسی منتشر نموده است.
دکتر مخدوم یکی از بنیانگذاران دانشکده محیطزیست دانشگاه تهران به عنوان نخستین دانشکده محیطزیست آسیا است. انجمن ارزیابی محیطزیست ایران را پایهگذاری نمود و در حال حاضر عضو شورای عالی محیطزیست کشور است. او دوره کارشناسی و کارشناسیارشد محیطزیست و دورههای کارشناسیارشد و دکتری برنامهریزی محیطزیست در دانشگاه تهران را راهاندازی کرد. ثمره تلاشهای آموزشی دکتر مخدوم حدود ۴۰۰۰ دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسیارشد و دکترا است.
این نشست در ساعت پنج بعد از ظهر یکشنبه بیستم آبانماه ۱۴۰۳ در خانه اندیشمندان علوم انسانی به نشانی: خیابان استاد نجاتالهی (ویلا)، چهارراه ورشو، تالار فردوسی برگزار میشود.