شب محمدجعفر یاحقی
در ادامهٔ شبهای بخارا در مشهد (شب غلامحسین یوسفی، علیاکبر فیاض، محمود فرخ و شب هرات)، اینبار مجلهٔ بخارا با همکاری دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، ششصدوپنجاهوپنجمین شب را بهنام دکتر محمدجعفر یاحقی برگزار میکند.
محمدجعفر یاحقی در ۱۸ خردادماه ۱۳۲۶ در فردوس متولد شد. در سال ۱۳۴۶ دورهٔ متوسطه را با رتبهٔ اول بهپایان رساند و در همان سال وارد رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی دانشگاه مشهد شد. در سال ۱۳۴۸ همکاری خود را با دکتر احمدعلی رجائی بخارایی در تدوین فرهنگنامهٔ قرآنی در آستان قدس رضوی آغاز کرد. در سال ۱۳۵۰ دورهٔ لیسانس را بهاتمام رساند و در سال ۱۳۵۴، پساز پایان دورهٔ فوقلیسانس، بهپیشنهاد دکتر غلامحسین یوسفی بهعنوان مربی در گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی استخدام شد. محمدجعفر یاحقی در سال ۱۳۵۹ از پایاننامهٔ دکتری خود با راهنمایی دکتر مهرداد بهار در دانشگاه تهران دفاع کرد و در سال ۱۳۷۲ به مرتبهٔ استادی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد رسید.
یاحقی پس از تجربهٔ فرهنگی موفق در مرکز خراسانشناسی، به همراه جمعی از استادان و اهل فرهنگ خراسان در سال ۱۳۸۴ موسسهٔ فرهنگی خردسرای فردوسی را بنیان نهاد که در زمینههای خراسانشناسی، ایرانشناسی و فرهنگ و ادبیات فارسی فعالیت میکند و انتشار فصلنامهٔ تخصصی پاژ از ثمرات آن است. افزون بر این ریاست قطب علمی فردوسی و شاهنامهٔ دانشگاه فردوسی مشهد را بر عهده دارد و عضو پیوستهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی است.
از مهمترین آثار دکتر محمدجعفر یاحقی میتوان به فرهنگ اساطیر و داستانوارهها در ادبیات فارسی، تصحیح تاریخ بیهقی (بههمراه مهدی سیدی)، تصحیح روضالجنان و روحالجنان فی تفسیرالقرآن در بیست جلد (بههمراه محمدمهدی ناصح)، تصحیح حدیقهالحقیقه سنایی (به همراه سید مهدی زرقانی)، مجموعهٔ دوجلدی آنسالها (یادهای کودکی و نوجوانی/ یادهای جوانی و سالهای دانشجویی) اشاره کرد.
در این شب علیاشرف صادقی، نعمتالله فاضلی، قطبالدین صادقی، شمسالحق آریانفر، خدیجه بوذرجمهری، محمدحسین پاپلی یزدی و سید مهدی زرقانی به ایراد سخن میپردازند و علاوه بر آن
گفتارهایی از احمد کریمی حکاک، مهدی امینرضوی، محمود امیدسالار، نسرین عسکری، تورج دریایی، آنا کراسنوولسکا، عبدالغفور آرزو، شاهمنصور شاهمیرزا، عبداقیوم قویم، گلرخسار صفیاوا، خاویر هرناندز، علیم اشرفخان، اخلاق آهن، مریم مؤذن، فرهاد وداد، رجبعلی لباف خانیکی و ابوالقاسم قوام را خواهیم شنید.
این نشست در روز پنجشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۱، ساعت ۱۷ در تالار فردوسی دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد