نگاهی به شب بخارا در دانشگاه یورک
در عصر یکشنبه بیست و سوم جولای، برابر با یکم مردادماه 1396، در محل تالار فاندرز کالج (گروه زبانها، ادبیات و زبانشناسی ) دانشگاه یورک در شهر تورنتو شبی برای تجلیل از بیست و هشت سال فعالیت مجله بخارا برگزار شد. در این نشست که با حضور استادان دانشگاههای آکسفورد ، کلمبیا، تورنتو و یورک برگزارشد، علاقمندان و دانشجویان نیز حضور داشتند.
ابتدا دکتر خاطره شیبانی، رییس بخش زبان ادبیات فارسی، ضمن خوشامدگویی از اهمیت نود و چهار شماره از مجله کِلک و یکصد ونوزده شماره مجله بخارا سخن گفت و اینکه چگونه یکی از منابع درجه اول برای مطالعات ایرانشناسی به شمار میرود.
سپس دکتر حورا یاوری درباره چند وجهی بودن مجله بخارا و شبهایش صحبت کردند. و به این نکته اشاره کردند که نزدیک سی سال کار مستمر مدیر مجله در حوزه جغرافیای تاریخی زبان فارسی آن چنان موثر بوده که امروزه هیچ کس نمیتواند بدون رجوع به دوره بخارا و کلک مطالعات ادبیات معاصر و ایرانشناسی پی بگیرد.
دکتر محمد علی همایون کاتوزیان در سخنرانی خود کار مدیر بخارا در تحمل مشکلات عدیده و تدوام کار انتشار مجله و برگزاری شبهای فرهنگی یک نقطه عطف در فرهنگ ایران دانست و کار بدون تعصب بخارا را از ویژگیهای مثبت مدیرش دانست.

محمود آموزگار مدیر نشر آمه و ریاست اتحادیه ناشران و کتابفروشان ضمن ارائه گزارشی از وضعیت نشر کتاب و نامناسب بودن تیراژ کتاب گفت که در این میانه مجله بخارا چراغی است که باعث رونق کتابخوانی و اصولاً مباحث درباره کتاب میشود. وی در ادامه، رونماییها و جشن انتشار کتابها را که در شبهای بخارا برگزار میشود باعث رونق کتابخوانی و تشویق اهل قلم دانست.

در خاتمه جلسه مدیر مجله در جایگاه سخنرانی قرار گرفت و ضمن تشکر از دکتر شیبانی و سخنرانان از خاطرات خود از دوران سردبیری مجله کلک و بخارا گفت و همچنین از فعالیتهای فرهنگی وادبی بخارا در سرزمینهای فارسی زبان در حوزه جغرافیای تاریخی زبان فارسی گزارشی ارائه کرد و به سئوالات حضار پاسخ گفت.

در بخشی از برنامه شب بخارا نوازنده هنرمند، آقای مهدی رضانیا قطعاتی را به صورت تکنوازی با سنتور اجرا نمود. متن کامل سخنرانیها به همراه تصاویری از ین شب در شماره آینده بخارا منتشر میشود.